Altında sert hareket

Nisan ortasında yaşanan sert düşüş sonrasında toparlanmaya çalışan altın yeniden düşüşe geçti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 18:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

16 Nisan'da son 30 yılın en sert düşüşü ile 200 dolar gerileyen altın fiziki talebin yüksek olması ile toparlanmıştı.

Altın bu toparlanma serisinin ardından haftanın ikinci işlem gününde düşüyor. Güne satış ile 1445 seviyesinden başlayan altının ons fiyatı gün için sert dalgalanma yaşadı.

Özellikle fiziki talep tarafında gerileme olduğu haberleri ile düşüş kaydeden altın günün ikinci yarısında yüzde 1 üzerinde değer kaybederek 1.443 seviyesine kadar geldi. Coutts & Co. altın fiyatlarının ons başına 1,600 doların altına inmesiyle Ortadoğu'da bir kriz çıkmadan, dolar zayıflamadan veya enflasyon bir sıçrama görülmeden yeniden bir rallinin başlayacağına inanmadıklarını belirterek altın varlıklarını azaltma yoluna gitti.

Altın, Nisan ayında yatırımcıların küresel ekonomik toparlanmanın yolunda gittiği ve parasal teşviklerin azalacağı düşüncesiyle daha riskli varlıklara yönelerek satışa gitmesiyle ayı piyasasına düştü. Exchange-traded fonlar (ETF), Standard & Poor's 500 Endeksi'nin geçtiğimiz ay tüm zamanların zirvesine çıkmasıyla büyük oranda geriledi.

ETF'ler tarafında sert düşüşün yaşandığı Nisan ortasında beri yaklaşık 25 gündür altın satmaya devam ediyor.

PAULSON FONU 27 ZARAR ETTİ

Stratejilerinin iki yıldır sebep olduğu zararları terse çevirmeye çalışan John Paulson, geçen ay altın ve ilgili menkul kıymetlerdeki düşüş sebebiyle altın fonunda yüzde 27 zarar etti.

Bununla birlikte fonun bu yılki zararı yüzde 47´ye ulaştı. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak fonun Paulson´ın kendi parasından oluştuğunu söyledi.

Mart sonunda fonda 700 milyon dolar bulunuyordu. (The Lira)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber